
Healthy Swedish Semmel Bun
Semlor er en traditionel svensk bolle, som oftest er fyldt med mandelmasse og flødeskum. Denne bolle spises i stor udstrækning på ”Fettisdagen”, også kendt som ”Semmeldagen”, d. 16. februar. Vi har lavet en nærende og sukkerfri variant af den klassiske Semla. Det perfekte mellemmåltid som opladning inden træning og har lyst til nået ekstra godt!
Ingredienser
6 SEMLOR
125 ml valgfri slags mælk
50 ml Liquid Egg Whites, Star Nutrition
½ dl granuleret stevia
½ pk tørgær (6g)
½ tsk. malet kardemomme
¼ tsk. salt
4 dl Instant oats, Star Nutrition
1 dl hvedemel
30 g margarine
Fyld:
Flødeskum
Mandelsmør
Sådan gør du
1. Varm mælken til ca. 37 grader og hæld den op i en skål
2. Hæld gæren i og bland det.
3. Tilsæt æggehvider, stevia og kardemomme
4. Smelt margarinen og tilsæt
5. Rør til sidst melet i lidt ad gangen så det for en fin dej konsistens.
6. Dæk til med et viskestykke og lad det stå varmt og hæve i 30-60 minutter.
7. Dejen æltes og formes til en lang pølse, som sidenhen deles i 6 stykker og formes til små boller.
8. Lad bollerne hæve en gang til. Ca. 10 min. Under viskestykke.
9. Nu pensler du bollerne med lidt æggehvide og bager dem herefter i 10-15 min ved 230 grader.
10. Lad bollerne kølne af inden du deler dem på midten og fylder dem med mandelsmør og flødeskum.
Ernæringsdeklaration
Ernæring per portion
• Energi 293 kcal
• Fedt 15 g
• Kulhydrat 28 g
• Protein 28 g